Zážitek jako dárek

29.11.2011

e-zine: Pane Štifte, těm, kteří Vás ještě neznají, si Vás dovolíme představit článkem v Týdnu. V něm uvedené Vaše zkušenosti i přístup k profesi již třetím rokem zhodnocujete v pětihvězdičkovém hotelu Mandarin Oriental Praha. Jak byste charakterizoval právě tuto etapu Vaší kariéry, čím Vás inspiroval jedinečný duch hotelu a jeho restaurace a jakou kuchyní jste ji obohatil?
Jiří Štift: Jsem velmi hrdý na to, že mohu pracovat pro tak prestižní hotelový řetězec, jakým je Mandarin Oriental. Vedení naší hotelové společnosti klade velké nároky na kvalitu jejích restaurací a barů a spolupracuje s předními světovými kuchaři jako je například Heston Blumenthal, Daniel Boulud, nebo Thiery Marx. Je pro mě profesionálně velmi přínosné a zajímavé mít možnost se potkat s těmito kuchařskými génii a pracovat byť na krátkých stážích v jejich restauracích.  Naše restaurace Essensia nabízí jak asijskou, tak moderní českou kuchyni, kterou jsme začlenili do našeho menu po mém příchodu do hotelu Mandarin Oriental. 

Jiří Štift - kuchařská knihae-zine: Zážitkové dárky, mezi nimi i kurzy vaření jsou stále populárnější. Kdy jste s nimi začínal Vy a kde a jak probíhají v současnosti?
Jiří Štift: S kurzy vaření jsem začínal ještě za mého působení v hotelu Alcron. V hotelu Mandarin Oriental nabízíme kurzy vaření pro skupiny od šesti do dvanácti osob. Zpravidla připravujeme tříchodové menu, které je vhodně doplněno víny. Kurz probíhá z velké části v naší hotelové kuchyni a hosté si pod mým vedením sami připraví celé menu.  Dostanou informace o surovinách, správných kuchařských postupech a kulinářských tricích.

e-zine: Připravil jste knihu receptů. Podařilo se Vám ji nějak odlišit od záplavy jiných kuchařek na trhu?
Jiří Štift: Kniha obsahuje asi 70 receptů a každý z nich je nafocen. U složitějších receptur jsme nafotili i jednotlivé kroky přípravy. Recepty jsou seřazeny podle čtyř ročních období a vycházejí z mezinárodní kuchyně. Všechny recepty jsme odzkoušeli mými hosty během kurzů vaření.

e-zine: Vaše originální recepty jsou přidány k dárkovým balením vybraných předmětů značky Vanilla Season, určených k přípravě jídel, stolování a relaxaci. Několik produktů z první kolekce jste také osobně vyzkoušel. Jak se Vám s nimi pracovalo?
Jiří Štift: Během vaření receptů se nám z kolekce Vanilla Season nejvíce hodily skleničky na víno s vlastním potiskem  :)

e-zine: Pane Štifte, děkujeme za rozhovor.

(aktualizováno 6. 1. 2012)



Přehled nejnovějších článků

Nejoblíbenější produkty

Důvěřuje nám spousta známých značek.

Spolehlivé služby provádíme i pro tisíce středních i malých zákazníků.
Staňte se dalším spokojeným klientem.

Kategorie