V celém webu
Pokročilé
vyhledávání
 

Zážitek jako dárek

29.11.2011

Stále populárnějšími dárky v současnosti jsou zážitky. Více a více lidí také propadá kouzlu gastronomie a všemu, co s ní souvisí, tedy i samotné přípravě jídel. Synergickým spojením obojího v luxusní podobě tak vznikl dárek účasti v kurzu vaření pod vedením Jiřího Štifta, šéfkuchaře hotelu Mandarin Oriental Praha. Ten mohli získat zákazníci, kteří do konce loňského roku objednali zboží značky Vanilla Season od určitého limitu. Ale nejen ti, kteří chtěli nahlédnout „pod pokličku“ přímo v jeho alchymistické dílně, si mohou přečíst následující rozhovor s ním.

e-zine: Pane Štifte, těm, kteří Vás ještě neznají, si Vás dovolíme představit článkem v Týdnu. V něm uvedené Vaše zkušenosti i přístup k profesi již třetím rokem zhodnocujete v pětihvězdičkovém hotelu Mandarin Oriental Praha. Jak byste charakterizoval právě tuto etapu Vaší kariéry, čím Vás inspiroval jedinečný duch hotelu a jeho restaurace a jakou kuchyní jste ji obohatil?
Jiří Štift: Jsem velmi hrdý na to, že mohu pracovat pro tak prestižní hotelový řetězec, jakým je Mandarin Oriental. Vedení naší hotelové společnosti klade velké nároky na kvalitu jejích restaurací a barů a spolupracuje s předními světovými kuchaři jako je například Heston Blumenthal, Daniel Boulud, nebo Thiery Marx. Je pro mě profesionálně velmi přínosné a zajímavé mít možnost se potkat s těmito kuchařskými génii a pracovat byť na krátkých stážích v jejich restauracích.  Naše restaurace Essensia nabízí jak asijskou, tak moderní českou kuchyni, kterou jsme začlenili do našeho menu po mém příchodu do hotelu Mandarin Oriental. 

Jiří Štift - kuchařská knihae-zine: Zážitkové dárky, mezi nimi i kurzy vaření jsou stále populárnější. Kdy jste s nimi začínal Vy a kde a jak probíhají v současnosti?
Jiří Štift: S kurzy vaření jsem začínal ještě za mého působení v hotelu Alcron. V hotelu Mandarin Oriental nabízíme kurzy vaření pro skupiny od šesti do dvanácti osob. Zpravidla připravujeme tříchodové menu, které je vhodně doplněno víny. Kurz probíhá z velké části v naší hotelové kuchyni a hosté si pod mým vedením sami připraví celé menu.  Dostanou informace o surovinách, správných kuchařských postupech a kulinářských tricích.

e-zine: Připravil jste knihu receptů. Podařilo se Vám ji nějak odlišit od záplavy jiných kuchařek na trhu?
Jiří Štift: Kniha obsahuje asi 70 receptů a každý z nich je nafocen. U složitějších receptur jsme nafotili i jednotlivé kroky přípravy. Recepty jsou seřazeny podle čtyř ročních období a vycházejí z mezinárodní kuchyně. Všechny recepty jsme odzkoušeli mými hosty během kurzů vaření.

e-zine: Vaše originální recepty jsou přidány k dárkovým balením vybraných předmětů značky Vanilla Season, určených k přípravě jídel, stolování a relaxaci. Několik produktů z první kolekce jste také osobně vyzkoušel. Jak se Vám s nimi pracovalo?
Jiří Štift: Během vaření receptů se nám z kolekce Vanilla Season nejvíce hodily skleničky na víno :)

e-zine: Pane Štifte, děkujeme za rozhovor.

(aktualizováno 6. 1. 2012)



Facebook
Facebook

VŠE O IMI
Obchodní podmínky
Kariéra
Reference
Kontakty
Sponzoring

Další weby
Schwarzwolf.cz
KatalogMagic.cz
iMiTrade.sk

Různé
Mapa stránek
RSS
FAQ

ippag